Atelier bij Bron Boutique

Sinds kort is in de showroom van Bron Boutique in Het Arsenaal ook een werkplaats waar de Bron juwelen worden vervaardigd gevestigd. Je kunt hier letterlijk over de schouders van een goudsmid en edelsteenzetter meekijken. Wat meteen opvalt is het vakwerk, de enorme precisie en de schoonheid van het vak. Alles luistert nauw. Het is nauwelijks met het blote oog waarneembaar wat de vakman/vrouw doet. Daarom hangt er aan de wand een groot scherm waarop je live kunt meekijken.

Vakmensen aan het werk

Het edelsmid-atelier van Bron in Het Arsenaal is de tweede werkplaats voor Bron Jewelry. De andere is gevestigd in Schoonhoven in het hoofdkantoor. In de ateliers houdt Bron het (Nederlandse) ambacht in stand. Dit is ook de reden waarom Bron de deuren van het atelier in Naarden voor bezoekers open heeft gezet. Een bezoek is echt de moeite waard! Je ziet er hoe de allerkleinste steentjes met behulp een krachtige microscoop in een ring worden gezet. Het vraagt een enorme rust en focus. En dat is een beleving op zich!

Het is als kunst

Iedere steen en iedere klantvraag is anders, dat maakt het ambacht zo boeiend. Het is als met kunst, de smid geeft het sieraad zijn eigen signatuur en die handtekeningen zijn zelfs te herkennen of te onderscheiden door professionals. Hoewel smeden en zetten een ambacht is, wordt er gebruik gemaakt van eigentijdse technieken voor het slijpen, smeden en zetten. De microscopen zijn voorzien van de allernieuwste technologieën om de meest minuscule edelstenen of diamanten te kunnen verwerken.

Live meekijken op het scherm

 

De opleiding tot smid of zetter duurt maar liefst vier jaar. Lijkt een opleiding tot goudsmid of edelsteenzetter je interessant, kijk dan eens op deze site. Natuurlijk kun je bij ons altijd terecht om te komen kijken of vragen te stellen.

Bezoeken en openingstijden

De openingstijden van de werkplaats zijn gelijk als die van Bron Boutique. Je vindt ze op de website. Doorgaans zijn er twee vaklieden aan het werk. In verband met de decemberdrukte in Schoonhoven zijn de goudsmeden er momenteel alleen op vrijdag en zaterdag. In 2024 zijn we weer op volle sterkte van dinsdag tot en met zaterdag. Wil je er zeker van zijn dat er iemand is, neem dan gerust contact met hen op: 035-678 1592.

 


ander nieuws:

Exhibition photography collection 'INNOCENCE'

X-MAS SHOPPING SUNDAY DEC 17.

shops in het arsenaal