Blauw topaas, blikvanger van Bron Boutique

Blauw topaas is de ultieme blikvanger. In alle slijpvormen komt de edelsteen tot haar recht, van facet tot cabochon en van random tot briolet. Vrouwelijk van buiten, extreem resistent van binnen, deze edelsteen wil altijd gedragen worden! Gewoon perfect voor elk seizoen en elke situatie. Bron Jewelry bedeelt Blauw Topaas een hoofdrol toe. Terecht.

Deze charmante edelsteen biedt vele prachtige blauwtinten voor een redelijke prijs. In de wereld van Fine Jewelry is blauw zowel de zeldzaamste als de populairste van alle topaas tinten en al lang een grote favoriet van klanten en fans van de edelstenen van Bron Jewelry.

Kleurnuances

De edelsteen komt voor in een breed scala aan blauwe tinten, van licht tot donker. In de collecties van Bron Jewelry wordt de voorkeur gegeven aan zowel Sky als London Blue tinten.

“Terwijl Sky heerlijk licht en fris is, zijn de donkere tinten van London intens en mystiek. Net als een stralende zomerhemel, glinsterende oceanen of met ijs bedekte landschappen zijn de tinten van deze steen sereen. Ze weerspiegelen de blauwe tinten van de natuur, kalmeren de zintuigen en brengen een diep gevoel van vreugde over”, zo worden de stenen liefdevol omschreven op de website van Bron Jewelry.

 

 

Edelsteenteam

Het edelsteenteam van Bron Jewelry koopt blauw topaas in bij hoogwaardige leveranciers. Omdat de edelsteen haar kleur krijgt door bestraling en warmtebehandeling, is het belangrijk om samenwerken met betrouwbare partners die dit proces met de grootste zorg uitvoeren. Dit geldt vooral voor de London Blue topaas. Het dankt haar adembenemende diepte aan een zorgvuldige behandeling die de lichtabsorptie van de kristallen verandert. Op de hardheidsschaal van Mohs* heeft blauw topaas een hardheid van 8. Ter vergelijking: een diamant heeft een hardheid van 10.

Ben je benieuwd naar deze collectie van Bron of naar de andere Bron families, bij Bron Boutique in Het Arsenaal is een groot deel van de sieraden collecties gehuisvest. Extra speciaal is dat er sinds dit najaar een werkplaats bij de Boutique is getrokken waar stenen worden gezet. Je kunt letterlijk over de schouders van een goudsmid meekijken.

Openingstijden Bron Boutique vind je hier.

*De hardheidsschaal van Mohs is een schaal van 1 tot 10, die de relatieve hardheid van een mineraal aangeeft. De hardheid kan bepaald worden met een sclerometer. De schaal werd in 1812 ontwikkeld door Friedrich Mohs (1773-1839). Hardheid valt te bepalen door te zien welke stof de andere een kras kan toebrengen. De hoogste waarde is 10, die wordt toegekend aan diamant. Bron: Wikipedia

 


ander nieuws:

GAMBA AVOND BIJ SEASON ARSENAAL

Nieuwe menukaart SEAson Arsenaal

shops in het arsenaal