De design favorites van Studio Des Bouvrie creëren indrukwekkende eenheid

Get on moving. Bij Studio Jan des Bouvrie nemen ze de showrooms voortdurend onder handen. Het design team creëert licht en ruimte en geeft de showroom daarmee de typische Des Bouvrie handtekening. Monique en haar team zoeken dagelijks naar nieuw design dat past bij hun interieur ontwerpen. Er wordt goed gekeken naar materialen, vormen en uitgesproken details. Dat doen ze voor opdrachtgevers en voor hun eigen design studio in Het Arsenaal in Naarden. Iedere ruimte, ieder ontwerp krijgt zo een eigen karakter dat ontstaat door slim te werken met kleur, materialen, vormen en natuurlijk de passie van het team.

Tribal

Op deze foto zie je één van de stijlkamers in Het Arsenaal. Het ontwerpteam heeft zich laten inspireren door de typische tribal kleuren, materialen en vormen. Tribal stijl kenmerkt de eclectische vormen, zwart en witte afbeeldingen, natuurlijke materialen en stoer textiel.

Eye catcher met een verhaal

Een ’tour’ door de kamer begint bij het handbeschilderde behang van Asteré La Collection de Peintre uit de Garance Vallee serie. Het kleed van Moooi Carpets sluit er naadloos bij aan. Ontwerp is van Monique zelf. Eye catcher is absoluut de Floating Divan van WDSTCK door Chiel Kuijl. De schommel is gemaakt van een dwarsdoorsnede van een boomstam die is opgehangen met een goed doordacht patroon van geknoopt touw. Nice to know: het verwijst naar de eindeloze netwerken en systemen die we tegenkomen in de natuur en de samenleving.

In verbinding

Een slim contrast tegen de zwart-witte vormen en images vormt de notenhouten tafel Pyramide. Ook weer een knap ontwerp van Monique en vervaardigd door de eigen meubelmaker van Studio Jan des Bouvrie. De stoelen zorgen door kleur, vorm en materiaal voor de mooie verbinding tussen tafel en kleed. Het is een prachtig stoel ontwerp uit 1955, nu door Project Chandigarh en Phantom Hands weer op de markt gebracht.

Theeset met knipoog

De grote, indrukwekkende stoel op de achtergrond is de Pavo Real van Driade, ontworpen door Patricia Urquiola. De ‘koninklijke’ zetel is vervaardigd van rotan en riet met een frame van staal. Wie in de stoel, naast het Riva 1920 bijzettafeltje van Pavo Real zit, drinkt thee uit de theepot en beker van Jonathan Adler. Zoals we van deze ontwerper gewend zijn, hier dan ook gebruiksvoorwerpen met een knipoog! De geweldige, handbeschilderde vazen zijn van Rometti. Ten slotte de lichtbron, niet onbelangrijk in dit geheel. De hanglampen zijn van de Vitra Akari Serie. Ze zijn handgemaakt van rijstpapier. Designer is Isamu Noguchi.

Bezoek de Studio

Studio Jan des Bouvrie is op afspraak te bezoeken. Een afspraak kan telefonisch gemaakt worden door te bellen naar +31 (0)35 694 11 44 of stuur een mail naar: info@jandesbouvrie.com We ontmoeten je graag!

ander nieuws:

Dirty, dirty ...Heretic geuren bij By John

Werken in 'Unit 13' van de Promers Kazerne

shops in het arsenaal