ELDING OSCARSON

Dit prachtige herenhuis staat in Landskrona, Zweden. Het is gedesigned door de firma Elding Oscarson. Het is een perfecte combinatie van modern strakke lijnen in een omgeving van oude en traditionele panden.

 

ìWe wanted to create a sharp contrast; to express inherent clarity, but more importantly to highlight the beauty of the surroundings,î says the firm.

 

Het huis bestaat uit een grote ruimte die is opgedeeld door middel van dunne stalen platen. Ieder ëterrasí heeft zijn eigen functie. In het huis heb je een keuken, eetkamer, woonkamer, bibliotheek, slaapkamer, badkamer en dakterras. Ook is er, apart van het woonhuis, een kantoor in de tuin. De totale oppervlakte is ongeveer 125 vierkante meter.

 

De binnenruimte van het gebouw opent naar de straat, naar het midden van het pand en naar boven. Deze openheid naar alle richtingen genereert een bouwvolume wat een erg transparant en monolithisch aan voelt.

 

Het interieur weerspiegelt een reeks van verschillende ruimtelijke ervaringen. Het is gericht op een niet-minimalistische en levendige opeenvolging van

beperkte en luchtige kamers, nissen, interieurs en exterieurs, horizontale en verticale uitzicht en zorgvuldig ingelijst uitzicht vanaf de zijkanten.

 

En last but not least is er bij dit project ook nagedacht over het energie verbruik.

Het pand verbruikt 57% minder stroom dan de standaard. Dit heeft men kunnen verwezenlijken door middel van een lucht-warmtepomp, een ventilatiesysteem met warmteterugwinning, een wandconstructie van LECA sandwich blokken met geÔntegreerde EPS isolatie en een Sedum dak.

 

Voor meer projecten en inspiratie kan je kijken op: http://www.eldingoscarson.com


ander nieuws:

hout, glas of staal?

THE UP COFFEE TABLE

shops in het arsenaal