Exhibition photography collection ‘INNOCENCE’

STUDIO DES BOUVRIE & KAHMANN GALLERY exposeren met INNOCENCE

In samenwerking met de Kahmann Gallery heeft Studio Des Bouvrie een indrukwekkende collectie fotografie samengesteld die tot en met eind december te zien is in de verschillende interieur kamers in Het Arsenaal. De kunstwerken maken deel uit van de collectie van Kahmann Gallery.

Monique des Bouvrie en Roy Kahmann willen met de expositie ‘INNOCENCE’ onder meer de samenhang met kunst, design en interieur benadrukken. De artworks van onder meer Asha Swillens en Neeltje de Vries zijn in de shop van Studio Des Bouvrie verkrijgbaar.

Foto’s hierboven: Fotograaf: Asha Swillens

Table Book Neeltje de Vries

De tentoonstelling wordt voorafgegaan met de boeklancering van de Amsterdamse fotograaf Neeltje de Vries. Het is het eerste fotoboek van Neeltje de Vries en bevat meer dan 100 foto’s die de afgelopen vijf jaar door haar zijn gemaakt. Het ‘coffee table book’ is uitgegeven door Mokumo en ontworpen door Roy Kahmann. Naast de standaardeditie (hardcover) zal er een gelimiteerde editie verkrijgbaar zijn in een slipcase, vergezeld van een gesigneerde en genummerde opdruk. Het boek is verkrijgbaar in Het Arsenaal.

Neeltje de Vrie: Fotograferen. Het zit in het onderbewustzijn.

 

Tijdloze verhalen

Neeltje de Vries werkt als zelfstandig fotograaf en maakt tijdloze verhalen van vrouwen uit het heden, verleden en de toekomst, zoals filmstills, waarin naaktheid een functionele artistieke keuze is die niet alleen de puurheid en de verbondenheid met de natuur accentueert, maar ook letterlijk bevrijdt. Neeltjes vrouwen proberen de kijker niet te plezieren. Deze vrouwen zijn dat wel, en ze zijn voor zichzelf voldoende. Ze willen niets van je, ongeacht wat je wilt, ze zijn even ongetemd als ontembaar.

Juiste balans

Neeltje maakt zich niet alleen los van de traditionele manier waarop naar vrouwen wordt gekeken, ze laat ook zien dat vrouwen zoveel meer zijn dan waartoe ze zijn gereduceerd door de dominante mannelijke blik en eeuwenoude stereotyperingen in een patriarchale samenleving. Bovenal biedt ze haar unieke perspectief op wat het betekent om vrouw te zijn, op wat het betekent om los te komen van verwachtingen, vooroordelen, rollen en patronen. Kenmerkend zijn de geometrische figuren en uitsneden, voortkomend uit haar verleden als grafisch ontwerper. Zoekend naar de juiste balans speelt ze met lijnen, vormen en kaders, waarbij ze vaak de modellen verwerkt.

De tentoonstelling is tot eind december te zien in de stijlkamers van Studio Des Bouvrie, op de begane grond van Het Arsenaal. Openingstijden: Van maandag t/m vrijdag van 10 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur.


ander nieuws:

Christiaan Van der Klaauw horlogeatelier versterkt Het Arsenaal

Atelier bij Bron Boutique

shops in het arsenaal