Gault & Millau erkenning voor SEAson Arsenaal

“Nieuw en meteen goed voor een eerste koksmuts”, dat schrijft Gault & Millau in de beoordeling op de eigen website! En vervolgens: “Wat een verrassing, ’t Gooi heeft er met visrestaurant SEAson een aanwinst bij. In het nostalgische Arsenaal hebben chef Dennis Koopmans en zijn vrouw Gabriëlle alles veranderd en naar hun eigen hand gezet. Het prachtige zwarte interieur is mooi gecombineerd met donker hout, lichte vloeren zonder te veel fratsen. Deze chef combineert de bittertjes, zuurtjes en zoetjes fantastisch in een à la carte aanbod, waarbij de vis nooit verbleekt. Gegrilde sardines met salsa verde, tomaat, amandel en croutons is een echt gerechtje om te delen. De smaken zijn immers te intens om in zijn geheel als voorgerecht te eten. Eindelijk heeft deze regio er een echt visrestaurant bij.”

Wat is Gault&Millau

Ieder jaar worden de Gault&Millau Punten en awards uitgereikt. Een jaarlijks gastronomisch hoogtepunt dat is te vergelijken met de uitreiking van de Michelin-sterren. Ofwel: de uitreiking betreft alles wat je wil weten over wie er aan de top van culinair Nederland staan. Hier lees je wat volgens Gault&Millau de állerbeste restaurants in Nederland zijn.

Gault&Millau is een Frans bedrijf dat in meerdere landen gastronomiegidsen uitgeeft, waaronder sinds 2008 een gids in Nederland. Gault&Millau is bedacht door Henry Gault en Christian Millau, die in 1969 het eerste gastronomische tijdschrift voor Parijzenaren creëerden. Hierin werden de aanbevelingen voor de beste restaurants gedaan.

Gault&Millau Gids

In de gids staan tegenwoordig beoordelingen van restaurants en hotels op een schaal van twintig punten. De grens om de gids te behalen ligt op twaalf punten. Hoe dit verschilt met Michelin? In principe berichtten beide partijen over de top van de gastronomie. Michelin deelt daarbij sterren uit, Gault&Millau werkt met een puntensysteem. Maar over de beste restaurants zijn ze het vaak wel eens.

De koksmuts

Naast de twintig te behalen punten in de Gault&Millau-gids wordt er ook gebruik gemaakt van het symbool van een koksmuts. Koksmutsen worden uitgereikt aan de bovengemiddelde restaurants, de punten zijn weggelegd voor de toplaag. Verder kan een restaurant een hartje achter zijn naam hebben, dan is het de favoriete zaak van één van de inspecteurs. Zaken met een goede prijs-kwaliteitsverhouding krijgen een smiley en de druiventros is voor restaurants met een sublieme wijnkaart.

Puntensysteem

Gault&Millau is een overzichtelijk puntensysteem voor de kwaliteit van honderden restaurants die worden beoordeeld. De gids kijkt voor de beoordeling naar de cuissons (de garing van vlees of vis), de smaak en presentatie, de ingrediënten, de ontvangst, de adviezen voor wijn, de openingsdagen en of de chef wel of niet aanwezig is. Daarnaast wegen ze de factoren als aandacht, timing, sfeer en zelfs het comfort van de stoelen mee.

In Nederland telt het team inspecteurs van Gault&Millau bijna dertig man. Zij hebben de beste restaurants van Nederland voor ons uitgezocht. Dit zijn vaak ex-chef-koks, of soms mensen die uit zichzelf vaak en graag uit eten gaan. Echter is de titel ‘Gault&Millau-inspecteur’ niet zomaar te verkrijgen… Net zoals de erkenning! En daarom is het zo speciaal dat SEAson Arsenaal is gewaardeerd met een Gault&Millau eerste koksmuts. Op naar de volgende!

De smaken van SEAson Arsenaal ervaren? Zeker doen! Reserveren kan via hun website: www.season-arsenaal.nl of 035-212 2222. Graag tot gauw!


ander nieuws:

ART SALE STUDIO DES BOUVRIE

Nieuwe collectie verwacht bij BRON Jewelry

shops in het arsenaal