Onverminderd populair in het interieur: goud & koper

Koper was al hot in het interieur. Voorlopig houdt de kopertrend ook in 2016 stevig aan. En daar heeft het stoere industrieel goud zich bij aangesloten. Goud en koper zijn beide uitstekend te combineren met classic zwart of rustig wit. Combinaties die subtiele luxe creëren. Gecombineerd met andere kleuren wordt het rijk en speels. Maar overdrijf niet! Subtiel gebruik is een voorwaarde. Gebruik ze alleen voor bijzondere elementen in je interieur. Koper en goud zie je daarom ook veelvuldig terug in accessoires en verlichting. Lampen zijn echte eyecatchers. Met hun vormen en kleur bieden ze een interieur, behalve een  functionele bijdrage, ook een persoonlijke touch.

Een echte design klassieker die de goud en koper tinten al sinds de jaren ’50 optimaal benut is de Artichoke lamp van het merk Louis Poulsen. Een topontwerp uit 1958 die wordt gezien als een internationaal design icoon. De lamp heeft 72 bladeren die zo zijn geplaatst dat er uit elke hoek een prachtig diffuus licht schijnt.

Ook een absolute klassieker is Pipistrello van Gae Aulenti voor het merk Martinelli Luce uit 1965. Een tafellamp of staande lamp. Bekijk de foto en oordeel zelf. De geweldige golvende conische voet mondt uit in de charmante kap. Je ziet hem in verschillende combinaties, goud, zwart, wit. Prachtig!

Ook Atollo van Vico Magestretti voor Oluce uit 1977 is op zijn mooist in goud of koper. De lamp wordt  vaak omschreven als een lichtgevende sculptuur waaraan niets hoeft te worden toegevoegd. Dat doen wij daarom ook maar niet.

Bij PAARDEKOOPER-HULST Light design bij Het Arsenaal vind je een waanzinnig grote collectie design verlichting. De adviseurs van PAARDEKOOPER-HULST zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van lichtplannen waarin goede lichtinval samengaat met een prachtige (designer) lamp. Zoals de Pipistrello, Atollo of Artichoke…

De winkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 10-18 en op zaterdag van 10-17. Kijk onder informatie voor afwijkende openingstijden.

tel: +31 (0)35-6941005
fax: +31 (0)35-6782883

 


ander nieuws:

Valentijnsmenu met live jazz muziek bij Arsenaal Restaurants

Monique des Bouvrie schaatst en fietst tegen lymfklierkanker

shops in het arsenaal