‘Doen!’ Jan des Bouvrie komt met memoires

Op 8 september 2016 verschijnt het boek Doen! van Jan des Bouvrie. Een verhaal, opgetekend door Ad Fransen, over de architect en designer die Nederland leerde wonen.

Als zoon van ouders met een interieurwinkel in Bussum wist Jan des Bouvrie (1942) al heel jong waar zijn hart lag: bij het ontwerpen van meubels en het inrichten van interieurs. Op zijn 25e besloot hij voor zichzelf te beginnen. Toen zag de Hollandse huiskamer er nog donker en benauwd uit, vol tierlantijnen, schrootjes en bruin eikenhout. Hij moest letterlijk en figuurlijk heel wat muren doorbreken om licht en ruimte te brengen in het vaderlandse interieur. Aan Des Bouvrie danken we de open keuken, strakke banken, een veranda, witte wanden en kunst aan de muur. Met zijn beroemde kubusbank leerde hij Nederland wat lekker zitten is. Met designcenter Het Arsenaal in Naarden zette hij een internationale conceptstore neer voor interieurdesign, architectuur en lifestyle.

Journalist en schrijver Ad Fransen tekende de openhartige memoires van Jan des Bouvrie op. Het verhaal van een jongen die slecht kon leren, maar van zijn handicap – dyslexie – zijn kracht maakte. Een levenslustige ondernemer die wil laten zien dat als je niet in een kasteel geboren bent, je er de rest van je leven aan kunt bouwen. Piet Hein Eek schreef een bijzonder voorwoord. Vanaf 8 september ligt het boek bij de boekhandel en is het verkrijgbaar als e-book.

Jan des Bouvrie – Doen!
paperback  | ca. 304 pag. | ca. € 19,99 | isbn 978 94 004 0662 9

Uitgeverij: Thomas Rap
Omslagontwerp: b’IJ Barbara

 

 

 

 

 

 

 


ander nieuws:

Narvik by Jan des Bouvrie

Menu augustus van Arsenaal Restaurants

shops in het arsenaal