Ontwerpstudio Jan des Bouvrie geeft Kroonpassage Lelystad weer licht en lucht

Kroonpassage Lelystad | Jan des Bouvrie
Kroonpassage Lelystad | Jan des Bouvrie

Vrij spel voor licht en lucht. Dat geeft Jan des Bouvrie aan de Kroonpassage in Lelystad. Het winkelcentrum krijgt een hele nieuwe, frisse uitstraling waarbij eenvoud het uitgangspunt is.

Des Bouvrie: “Kroonpassage is als gebouw architectonisch mooi en goed ontworpen. Er zijn mooie winkels. Maar door een te veel aan decoratie, materialen en kleuren was dit niet meer optimaal zichtbaar. Kroonpassage wordt daarom ‘afgepeld’ tot zijn oorspronkelijke staat en met heldere kleuren opnieuw aangekleed. De nadruk komt weer te liggen op de winkels en de oorspronkelijke architectuur.” 

Toekomstvisie 

De Kroonpassage is het eerste winkelcentrum dat een compleet nieuwe uitstraling krijgt van de hand van Jan des Bouvrie. De eigenaar, vastgoedbedrijf Punt Beheer heeft met de samenwerking een verrassende keuze gemaakt. Met Studio Jan des Bouvrie is op een creatieve en kwalitatief hoogwaardige manier een nieuwe visie ten aanzien van de toekomst van de Kroonpassage is ontwikkeld.

Over het winkelcentrum

Het meer van vijftig jaar oude vastgoedbedrijf Punt Beheer kocht het winkelcentrum in mei dit jaar aan. Kroonpassage is een volledig overdekt winkelcentrum in het centrum van Lelystad, gelegen aan het treinstation.

Het winkelcentrum omvat circa 6.500 m² winkel- en kantoorruimte. Op de begane grond zijn meer dan twintig winkels gevestigd en op de bovengelegen verdiepingen bevinden zich kantoorruimtes. Naast diverse lokale retailers zijn in het winkelcentrum ook nationale retailers gevestigd zoals Takko Fashion, Kijkshop, The Read Shop, Vodafone en Lucardi.


ander nieuws:

Ontwerp met Jan des Bouvrie het ideale huis met witte LEGO stenen

European Property Award voor Jan des Bouvrie

shops in het arsenaal