Kantoorvilla ‘Edinoor’ in Bussum te huur

Werken in een prachtige villa midden in het Spieghel van Bussum

Midden in het bekende Spieghel Kwartier in Bussum ligt deze statige kantoorvilla met een totale vloeroppervlakte van 525 m2. De villa is omringd door een grote, mooi aangelegde tuin waar het op warme dagen heerlijk buiten lunchen (en vergaderen!) is. Het perceel grenst aan de ‘Kom van Biegel’ bekend om de verschillende soorten bomen die er groeien zoals de lindebomen, taxussen, treurwilgen, watercypressen, catalpla’s, ceders en zilveressen. Een wandeling tijdens de lunch zal ongetwijfeld inspireren! Het pand, dat nu in de verhuur is via Voorma en Walch Makelaars in Business (vlak naast Het Arsenaal), is in 2018 aangewezen als gemeentelijk monument.

De representatieve villa is voorzien van alle gemakken die een eigentijds kantoor dient te hebben zoals voldoende parkeerplekken, een royale keuken en pantry, voldoende toiletten, een alarminstallatie, airconditioning, glasvezelaansluiting, een archiefkelder en eventueel meubilair ter overname. Het pand is bovendien uitstekend bereikbaar per auto door de centrale ligging van Bussum en de A1 vlakbij. Het Station Naarden-Bussum ligt op redelijke loopafstand.

 

Bedrijfs pand te huur Arsenaal

 

Historie

In 1900 werd de villa als woonhuis gebouwd naar een ontwerp van Gerrit Jan Vos. Gerrit Jan Vos was een architect die voor de Tweede Wereldoorlog veel in zijn woonplaats Bussum heeft gebouwd. Dat gebeurde vaak in een eclectische stijl, waaronder Villa Amalia, chocoladefabriek Bensdorp en Restaurant Archibald Schimmelpenninck op de hoek van de Brinklaan en de Brediusweg.

De villa is opgetrokken uit rood baksteen en heeft opvallende toren-achtige zijpaviljoens met loggia’s en balustrades met bijzondere Art Nouveau details.

In de volksmond wordt de villa ook Villa Edinoor genoemd. Tot 1920 droeg het de naam ‘Villa Liane’ of ‘Villa Liane aan de Vijver’. Na 1920 werd het huis vernoemd naar de zusters Edi en Noor Ploem. Vanaf de oorlog tot midden jaren ’60 is het in gebruik geweest als Pension Edinoor, een luxueus hotel waar gasten logeerden uit Nederlands Indië die voor verlof in Nederland verbleven. In 1969 is het in gebruik genomen als kantoor.

 

Bedrijfs pand te huur Arsenaal

 

Belangrijke punten op een rij

Hoofdfunctie: Kantoorruimte
Oppervlakte: 525 m2
In units vanaf: 525 m2
Aantal verdiepingen: 3
Voorzieningen: vergaderruimten, sanitair, pantry en keuken, Inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling en airco

Het onderhoud van het bedrijfspand is zowel binnen als buiten goed tot uitstekend.

Informatie

De aanvangshuurprijs bedraagt € 175.000,- per jaar exclusief BTW en servicekosten.Voor meer informatie zoals de huurprijsindexering, de overeenkomst, zekerheidstelling en overige huurvoorwaarden verwijzen we je graag naar de website van Voorma en Walch. Meteen contact opnemen of langskomen kan natuurlijk altijd: Voorma en Walch Makelaars in Business: Kooltjesbuurt 1F, 1411 RZ NAARDEN-VESTING. Tel: 035-5399082. E-mail: dme@voorma-walch.nl. We helpen je graag!

 

Kantoor villa in Bussum te huur


ander nieuws:

De meesterwerken van fashion label Etro

Take Away Arsenaal Restaurants

shops in het arsenaal