& Koffie

Wat een fijne combinatie: koffie en design! Een dampende latte van Starbucks drinken in een door Nendo ingerichte bibliotheek. Of nippen aan een Caramel Macchiato tussen de ontwerpen van architect Kengo Kuma. En dat in de meest inspirerende stad van Japan: Tokyo. Ben jij binnenkort in de buurt? Stop dan hier voor een kop koffie!
Starbucks-winkels schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Prachtige locaties worden gekozen en voor de inrichting worden vaak bekende designers in de arm genomen. De een (nog) mooier dan de ander. In Tokyo moest het in stijl. De wereldberoemde designer Nendo bouwde een complete bibliotheek in koffiekleuren en Kengo Kuma zocht de natuur op en bouwde de meest serene Starbucks ter wereld.

Starbucksinterieur vol koffiekleuren

In de Starbucks-winkel Espresso Journey lees je alles over lattes, cappuccinos en cafÈ mocha’s. De pop-up store in Tokyo is volledig ingericht naar de koffies van Starbucks. Kleur zet hier de toon. De witte boekenplanken staan vol met boeken in negen verschillende koffie-kleuren, die prachtig in elkaar overlopen. De kleuren corresponderen stuk voor stuk met een soort koffie. Bezoekers komen hier om hun favoriete koffie te drinken, vrij rond te struinen en boeken uit de kast pakken die ze meer vertelt over alle soorten koffie. Nendo maakte het geheel af door ook de menukaarten en accessoires in dezelfde kleurlijnen door te voeren.

Het meest serene Starbucks-interieur ter wereld

Naast Espresso Journey werd het afgelopen jaar ook de meest serene Starbucks ter wereld gelanceerd in Tokyo, genaamd the world’s most peaceful Starbucks. Tevens een interieur dat anders dan de meeste Starbucks-winkels werd ingericht. Dit keer beÔnvloedt door traditioneel Japans timmerwerk. De wereldberoemde architect Kengo Kuma, zelf woonachtig in Tokyo, liet zich inspireren door de serene omgeving en de nabijheid van een heiligdom genaamd Dazaifu Tenmagu. Volgens Kuma is het ontwerp een fusie tussen traditioneel en eigentijds design, waarmee hij de heilige gronden respecteert. Hij gebruikte hiervoor slechts natuurlijke materialen en richtte de ruimte speels in. Wanneer je van de achterkant van de winkel naar voren loopt, vullen houten blokken en balken tot de muur en plafond je blik. Ze zijn verbonden tot een 3D-patroon dat je naar voren leidt, alsof je door een wirwar van takken van een grote boom je weg vindt. Hier in de kruin kunnen zo’n 45 mensen van een kop koffie genieten!

ander nieuws:

Snow Art

The Social Network

shops in het arsenaal