Landgoed in Hilversum

landgoed te koop in Hilversum
Zicht op beide villa’s

Voorma en Walch Makelaars in het Gooi staat bekend om het aanbod van bijzondere panden. Nu, dit is zo’n object. Met een perceeloppervlakte van ruim 5.235 m² gaat het hier om een imposant landgoed, grenzend aan de Vuursche Bossen, met verschillende gebouwen. Het landgoed is gelegen aan de Soestdijkerstraatweg 110-112. De nummers verraden al dat het om twee villa’s gaat die zowel samen als separaat te koop staan. Het complete landgoed biedt een unieke mogelijkheid om als familie vrij, maar ook bij elkaar in de buurt te wonen.

Stijlkenmerken Amsterdams School
Stijlkenmerken Amsterdamse School

Industrieel karakter

De villa op nummer 110 is indrukwekkend. In 1921 is de woning ontworpen en gebouwd in ‘Nieuw Amsterdamse Stijl‘ door architect Jacob London (1872-1953) om er zelf te wonen. Hij noemde het ‘Huis Middlesex‘. De bijzondere en stoere bouwstijl realiseert een industriële look die zelfs voor nu eigentijds lijkt. Het gebouw is een Rijksmonument. Originele details zoals de stalen raam- en deursponningen, de blokvormen en geometrische versieringen zijn de typische eigenschappen van de ‘Amsterdamse School’. De totale woonoppervlakte van deze villa is 327m2.

Landgoed te koop bij Voorma en Walch
De vijver

 

Landgoed te koop bij Voorma en Walch
Binnen kijken

Paarden

De enorme hoeveelheid eigen grond en de aanwezigheid van drie grote paardenstallen voorzien van automatische drinkbakken en een rijbaan maken het landhuis aantrekkelijk voor paardenliefhebbers.

Landgoed te koop bij Voorma en Walch

Landgoed te koop bij Voorma en Walch

Bij deze villa hoort ook een vrijstaand bijgebouw dat in 2004 is verbouwd tot wellnessruimte voorzien van eigen c.v., infrarood sauna, Turkse sauna, douche en toilet.

Villa in het gooi
Villa op nummer 112
Tuinmanswoning
De villa op nummer 112 is door de architect bedoeld als tuinmanswoning. De woning heeft een eigen entree aan de Huydecopersweg. Het huis meet een oppervlakte van 340m2. Recentelijk is het huis uitgebouwd in dezelfde stijl zoals Jacob London het zou hebben bedacht.

Landgoed te koop bij Voorma en Walch
Inkijkje villa 112
Centraal gelegen
Het landgoed met de beide villa’s is mooi centraal gelegen dichtbij de winkels van Hilversum en goed bereikbaar door de verschillende uitvalswegen richting Utrecht, Amsterdam en Het Gooi. In de directe omgeving zijn goede scholen, waaronder de Internationale school en sportclubs voor onder meer golf, cricket, voetbal en hockey. De buurt kenmerkt zich door het groene karakter, zo heeft het landgoed in de nabijheid een keur aan natuurgebieden, bossen en landerijen met mooie wandel- en fietsroutes.
Landgoed te koop bij Voorma en Walch
De keuken van Villa 110

De vraagprijs voor beide objecten is €2.675.000 K.K. Separaat zijn de vraagprijzen: Nr 110: €1.495.000 K.K. en nr. 112: €1.195.000 K.K..

Over deze unieke woningen met historie is uiteraard nog veel meer te vertellen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen Register Makelaar en -Taxateur Annick Tideman. Telefoon: 06-5752758 of via de mail: anniquetideman@voorma-walch.nl.

Huis Middlesex

Beeld: Het exterieur van huis Middlesex gezien vanaf de Soestdijkerstraatweg en vanaf de tuinzijde, in: J.G. Wattjes, Moderne Nederlandse villa’s en landhuizen, Amsterdam 1931, p. 245.


ander nieuws:

Starring Kreeft

FotoFestival OFF in Het Arsenaal

shops in het arsenaal