landgoederen

Een oranjerie, een paardenstal, een koetshuis, een portierswoning en een uitgestrekt landgoed. Voor veel mensen is het een utopie. Soms een droom die buiten bereik ligt. Maar soms een droom die werkelijk wordt: een vorstelijke residentie voor jou en je gezin.
Toplocaties stelde een top vijf lijst samen van (historische) droomhuizen op adembenemende landgoederen.

1 Monumentaal Duinbeek in Zeeuws groen

Op loopafstand van zee en strand en midden in het natuurgebied Mantelinge. Aan de Zeeuwse kust staat de mooie uitzonderlijk gelegen buitenplaats Duinbeek. Het hoofdgebouw is omringd door een gracht en herbergt een eetkeuken, een bibliotheek, een royaal souterrain en een mooie met leien beklede toren. Op het landgoed staan ook een koetsierswoning, een tuinmanswoning en een oranjerie.
Duinbeekseweg 17-21, Oostkapelle

2 Ontspannen in kasteellandgoed Meerwijk

Wie van het Bourgondische Brabantse leven houdt ziet een waar paleisje in kasteel Meerwijk. Het bijbehorende landgoed met een koetshuis en de oranjerie maakt het landhuis compleet. Voor ontspanning hoef je niet per se naar het dichtbijgelegen centrum van ís-Hertogenbosch. In het pand is een welnessruimte aanwezig met zwembad, sauna, hammam en jacuzzi.
Gemaalweg 19, ës-Hertogenbosch

3 Romantisch landgoed Weerensteyn

Op een historische buitenplaats aan de Vecht ligt het landgoed Weerensteyn 3 en 4. Vlak naast het woonhuis staat een atelier met openslaande deuren naar het terras. Hier kijk je uit over de prachtige tuin met een boomgaard en borders. Een prachtige en romantische aanblik.
Zandpad 31, Nieuwersluis

4 Rijksmonument met theekoepel en privÈpark in Maarssen

Een zeventiende-eeuws landhuis inclusief privÈpark van bijna vier hectare met vijvers, bruggen, een moestuin, een boomgaard en aanlegsteigers. Op het land van ëBuitenplaats Vechtoeverí is veel te bewonderen. Wat dach je van de theekoepel in classicistische stijl of van de naastgelegen oranjerie. ëBuitenplaats Vechtoeverí is met recht een uniek rijksmonument in Maarssen.
Diependaalsedijk 33, Maarssen

5 De Witte Burcht

Witter dan wit is de ëWitte Burchtí aan de rand van Soest. Het landgoed staat vlakbij de Soester Duinen en in gebouwd omstreeks 1913. In de loop der tijd is de buitenplaats gerenoveerd en aangepast aan de hedendaagse woonwensen. Zo heeft het stijlvolle landgoed een met sierstenen bestrate tuin met zwembad, een royaal opgezet tuinhuis annex gastenverblijf en een landhuis in exotische en eclectische stijl.
Soesterengweg 4, Soest, Soest

Bron: www.toplocaties.nl


ander nieuws:

THE UP COFFEE TABLE

voor je houten vloer

shops in het arsenaal