Ontwerp met Jan des Bouvrie het ideale huis met witte LEGO stenen

KAF Academie organiseert een Masterclass met Jan des Bouvrie

De Almeerse KAF Academie organiseert op 16 november om 19.30 uur een bijzondere LEGO masterclass met Jan des Bouvrie. De Architectuurstudio van de KAF Academie is de plek waar fantasie een podium krijgt in een ruimte waar LEGO centraal staat.

LEGO is ook voor Jan des Bouvrie een belangrijk onderdeel in de beginfase van een ontwerp proces. Tijdens de masterclass beantwoordt hij vragen als: Hoe belangrijk is spelen voor volwassenen? Is kleur belangrijker dan vorm? Hoe ziet het ideale LEGO-huis eruit? Na zijn motivational speech geeft hij de deelnemers een ontwerpopdracht die moet worden uitgevoerd met de witte LEGO steentjes, die zo kenmerkend zijn voor de Architectuurstudio van KAF. Inschrijven voor deze bijzondere masterclass kan hier.

Architectuur ontwerp met Witte LEGO stenen
Architectuur ontwerp met Witte LEGO stenen

Jan des Bouvrie: “Door het spelen met LEGO krijgen kinderen al snel affiniteit met bouwen & creëren. Voor volwassenen kan het bouwen met LEGO helpen om je fantasie te behouden. Ik kijk er dan ook naar uit om het publiek te enthousiasmeren met de ‘Play all Day’ workshop waarin ik mijn visie laat zien met behulp van LEGO-steentjes.”

Architectuur Jan des Bouvrie
Architectuur Jan des Bouvrie

Stadsmaquette van LEGO

Vorig jaar opende burgemeester van Almere, Franc Weerwind, de Architectuurstudio. De grote stadsmaquette van Almere, gemaakt van allemaal witte LEGO-steentjes, werd onthuld en is tot op de dag vandaag nog steeds een publiekstrekker. De KAF Architectuurstudio is dé plek waar bezoekers worden uitgedaagd om bezig te zijn met architectuur en LEGO, als fan, bewonderaar, architect of bouwkundige.

LEGO en Jan des Bouvrie

KAF

Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) is een ontmoetingsplaats waar mensen kunnen genieten van theater, architectuur, kunst, eten en drinken. KAF is onderverdeeld in vier disciplines: KAF THEATER, KAF EXPO, KAF ACADEMIE en KAF CITYLOUNGE. In de Architectuurstudio van KAF is het bouwseizoen met LEGO® begonnen en zijn er dagelijks voor iedereen verschillende bouwprogramma’s.

Waar

Kunstlinie Almere Flevoland
Esplanade 10
1315 TA Almere

Wanneer

Donderdag 16 november | 19.30 uur

Tickets

Tickets hier verkrijgbaar.

Kosten

€ 25,00


ander nieuws:

THE NEXT LEVEL | LUXURY EVENT HET ARSENAAL

Ontwerpstudio Jan des Bouvrie geeft Kroonpassage Lelystad weer licht en lucht

shops in het arsenaal