Licht sculpturen Judith Wiersema bij PAARDEKOOPER-HULST

Sinds augustus presenteert PAARDEKOOPER-HULST drie zeer exclusieve verlichtingsarmaturen van kunstenares Judith Wiersema. De sculpturen zijn in beperkte oplage verkrijgbaar. PAARDEKOOPER-HULST presenteert de Fudge Big (nr/250) The Non (nr6/75) en The Bow (1/50).

“Judith Wiersema is beeldhouwer en heeft naam gemaakt in de kunstwereld met haar indrukwekkende kunstwerken. Ze volgde haar opleiding aan de Kunstacademie, waar ze de technieken van beeldhouwen in steen en hout leerde.

Torso’s

In het begin van haar carrière concentreerde ze zich op de creatie van traditionele vrouwelijke torso’s. Later stapte ze over op meer abstracte vormen. Haar werken bevatten vaak functionele kunst zoals tafels en stoelen, die een ‘kunstervaring’ creëren waarin design en schoonheid samenkomen.

The Non

Materialen

De afwerking is vaak in brons of aluminium, daarnaast gebruikt ze nieuwe technieken in haar werk. Haar stukken zijn ambachtelijk en kwetsbaar tegelijk, waardoor ze opvallen tussen andere hedendaagse sculpturen.

Functioneel en mooi

Onlangs heeft Judith haar focus verlegd naar het maken van lampen en lichtkunst, wat een nieuwe passie voor haar is geworden. Haar werken op dit medium zijn net zo verbluffend als haar eerdere sculpturen en tonen haar vermogen om kunst te creëren die zowel functioneel als mooi is.”


ander nieuws:

Brasserie en Events samen verder, restaurant nieuwe eigenaar

Verwacht: SEAson Arsenaal

shops in het arsenaal