Monique des Bouvrie schaatst voor Lymph&Co

Home » Fashion » Monique des Bouvrie schaatst voor Lymph&Co

Live life. Voor Monique des Bouvrie is het alweer 13 jaar geleden dat zij ziek werd en gelukkig genas. “Ik heb geluk gehad”, schrijft ze in haar motivatie om op 5 maart 2017 weer mee te schaatsen en te fietsen met de Hollandse 100 voor Lymph&Co.

Lymph&Co zet zich in voor de bestrijding van lymfklierkanker en de genezing van mensen die de ziekte hebben. Ongeveer één op de 50 personen krijgt, tijdens zijn of haar leven, de diagnose lymfklierkanker. Alleen al in Nederland komen er ongeveer 4.000 nieuwe patiënten per jaar bij en dit aantal neemt toe. Ondanks intensieve behandelingen overlijden in Nederland jaarlijks meer dan 1.000 patiënten als gevolg van deze ziekte. Er is nog te weinig aandacht voor lymfklierkanker en er zijn nog onvoldoende goede behandelingsmogelijkheden. Tot voor kort was er in Nederland geen speciaal fonds actief om geld in te zamelen voor onderzoek, daarom is het Lymph&Co fonds gestart.

Er is nog steeds heel veel geld nodig voor verder onderzoek zodat er in de toekomst niemand meer aan hoeft te sterven. Klik hier, steun Monique en help Lymph&Co met deze belangrijke missie. Zelf meedoen kan ook. Je kunt inschrijven voor de individuele Hollandse 100, met een team voor de groepsestafette of als junior (onder de 15 jaar) voor 10 kilometer. Lymph&Co is een initiatief van Bernhard van Oranje.

Deel dit bericht op: