Narvik design villa

Speelse lijnen, veel lichtinval en moderne grijstinten. Dat zijn de troeven van de Narvik villa’s die door Studio Jan des Bouvrie zijn ontworpen. De woningen worden binnen een tijdsbestek van enkele maanden gebouwd. Maar interessanter is dat de ruime, eigentijdse villa’s, duurzaam en ecologisch worden gebouwd en helemaal naar eigen wensen zijn in te delen.

Voor het ontwerpen van deze woningen ging Jan des Bouvrie aan de slag met de mogelijkheden van de logbouwmethode. Narvik ontwikkelde deze unieke bouwmethode, geïnspireerd door de solide Scandinavische ‘loghouses’, waarbij binnen-en buitenwanden worden vervaardigd uit massief grenenhouten balken met een hoogte van 25 cm en een diepte van 20cm. De voordelen van houtbouw zijn eindeloos. We hebben er een paar op een rij gezet:

Hout is eco-vriendelijk bouwmateriaal. De productie vergt 70 tot 80% minder energie dan bijvoorbeeld betonbouw. Narvik gebruikt hout dat voldoet aan het FSC-certificaat, hout dat afkomstig is uit verantwoorde bosbouw.

Houten woningen zijn energiezuinig.

Hout neemt in de zomer warmte op en geeft de warmte terug aan de ruimte in de winter. Een houten woning biedt zo groot thermisch comfort.

In een houten huis is er minder stof en is zo zeer geschikt voor astma- en bronchitis patiënten.

Hout is vochtregulerend dus geen of nauwelijks last van schimmelvorming in de woning.

Een houten woning biedt een goede akoestiek.

Hout is in tegenstelling tot bakstenen en beton volledig vrij van radongas en dus vrij van radioactieve straling.

Houtbouw gaat gepaard met een snel en droog bouwproces, geen bouwvocht dus en sterk concurrerende bouwkosten in vergelijking met de traditionele bouwmethodes.

‘Narvik by Jan des Bouvrie’ is ontstaan uit een succesvolle samenwerking tussen Narvik HomeParcs en Studio Jan des Bouvrie. Je kunt ervoor kiezen om een vakantievilla, met een gegarandeerd rendement van 6%, aan te kopen op één van de luxe Narvik HomeParcs, maar het is ook mogelijk om op eigen perceel of binnen een eigen project een woonvilla te bouwen van de hand van Jan des Bouvrie. Ben je benieuwd? Ga dan naar de site van Narvik by Jan des Bouvrie of neem contact op met de Designstudio van Jan des Bouvrie: +31 (0)35 694 11 44. We helpen graag!


ander nieuws:

Arsenaal maandmenu

luxe appartement met uitzicht op IJmeer

shops in het arsenaal