Beurre Café de paris

Liefhebbers van een heerlijk stuk vlees kunnen deze maand hun hart ophalen bij Arsenaal Restaurants. Chef de Cuisine van Arsenaal Restaurants, Raoul Badal, serveert deze herfstmaand een maandmenu met als hoofdgerecht Ribeye met een voortreffelijke beurre Café de Paris.

Het recept voor beurre Café de Paris stamt uit de 40-er jaren. Wereldberoemd werd het en nog steeds is het razend populair. Traditiegetrouw wordt de boter geserveerd bij entrecote (Ribeye steak). Vierentwintig ingrediënten waaronder kappertjes, ansjovis, citroen, dragon, tijm, worcestersaus, cognac en madeira geven de boter de specifieke smaak. Het originele recept is van Monsieur Boubier, de schoonvader van Arthur-François “Freddy” Dumont die een restaurant in Genève had: Café de Paris. De boter staat daar, samen met de beste entrecôtes, nog altijd op het menu. Hoewel het originele recept angstvallig geheim wordt gehouden, weet de keuken van het Naardense restaurant met Badal aan de leiding, het origineel uitstekend te benaderen.

Het maandmenu start met de garnalenkroketjes met – zoals het hoort – gefrituurde peterselie en een heerlijke saffraan mayonaise.

De ribeye wordt geserveerd met huis gemaakte frites en de beroemde beurre Café de Paris.

En ten slotte het dessert. Een prachtige crème brûlée.

Team Arsenaal Restaurants begroet je graag. De openingstijden vind je hier.

In beeld: Cafe de Paris in Genève.

 

 


ander nieuws:

1e paal Wilnis Wit geslagen

Oktober Woonmaand

shops in het arsenaal