Onderzoek houten vloer voorkeuren (2019 – 2023)

Zuiver Wit visgraat vloer uit de Kleurgroep Wit

De Kerstperiode is traditioneel de tijd waarin bedrijven terugblikken op het afgelopen jaar en ook te kijken naar trends en ontwikkelingen voor het nieuwe jaar. Om trends voor het komende jaar te spotten op het gebied van houten vloeren, heeft Uipkes een onderzoek uitgevoerd op basis van duizenden adviesgesprekken in de afgelopen 5 jaar.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt een duidelijke voorkeur voor lichte houtkleuren naar voren te komen. Eiken vloeren, vooral in Witte, Naturel en Licht Eiken kleuren, zijn bijzonder populair. Deze trend is consistent in bijna alle provincies en over de jaren heen, met enkele regionale nuances:

  • Op basis van de Uipkes CRM data kan geconcludeerd worden dat lichte kleuren in ruim 70% de voorkeur hebben voor de afwerking van houten vloeren in Nederland in de periode 2019-2023.
  • Het klassieke houten vloeren patroon (60.6%) is veruit het meest populaire legpatroon in Nederland, gevolgd door de visgraat vloer (31.6%). De Hongaarse punt (7.5%) en de Versailles vloer (0.3%) zijn de minst populaire legpatronen.
  • Hoewel lichte kleuren het meest populair zijn bij het klassieke houten vloeren patroon en de visgraat vloer, worden het Hongaarse punt en Versailles patroon daarnaast ook regelmatig in bruine, grijze of zwarte kleuren gelegd.

Bekijk de volledige onderzoeksresulaten op het blog van Uipkes.


ander nieuws:

X-MAS SHOPPING SUNDAY DEC 17.

Kerst bij Arsenaal Restaurants

shops in het arsenaal