Over wit

NEDERLANDS FOTOMUSEUM LANCEERT FOTOGASTEN |

JAN DES BOUVRIE OVER WIT

DATUM DONDERDAG 31 OKT 2013

 

TIJD 20.00 UUR

LOCATIE LANTAREN VENSTER

TICKET Ä 15,00 | VERKOOP VIA WEBSHOP NEDERLANDS FOTOMUSEUM EN LANTARENVENSTER

Het Nederlands Fotomuseum lanceert op donderdag 31 oktober om 20.00 uur de nieuwe reeks FOTOGASTEN. Twee keer per jaar nodigt het museum een nationaal en/of internationale inspirator uit voor een bijzondere avond over fotografie in een verrassende context. Richtinggevend voor het thema is de grote zaal tentoonstelling die op dat moment in het Nederlands Fotomuseum te zien is.

Naast de hoofdgast worden belangrijke culturele figuren gevraagd om aan te schuiven. FOTOGASTEN is een spraakmakend avondvullend programma omlijst met veel beeldfragmenten.

 

JAN DES BOUVRIE EERSTE FOTOGAST

In het kader van de thematentoonstelling WIT is interieurarchitect en kunstverzamelaar Jan des Bouvrie uitgenodigd als hoofdgast van deze eerste editie van FOTOGASTEN. Speciaal voor deze avond heeft Des Bouvrie fotoís, kunstwerken en beeldfragmenten geselecteerd die zijn opvattingen over kunst en design illustreren of van grote invloed zijn geweest op zijn ontwerpen. De avond wordt geleid door moderator Jeroen Junte, journalist en designcriticus bij onder andere De Volkskrant en het Financieele Dagblad. Naast Des Bouvrie zullen ook Anne van der Zwaag (curator tentoonstelling WIT), Vincent Mentzel (fotograaf) en Dirk van Weelden (schrijver) aan tafel schuiven om dieper in te gaan op het thema WIT en de fotografie.

DES BOUVRIE EN WIT
Jan des Bouvrie zorgde ervoor dat het zware donkere eikenhout uit de Nederlandse interieurs verdween.

Revolutionair daarbij was zijn introductie van wit als basiskleur. ëHij heeft mensen in Nederland bewust gemaakt van het interieur en designí, aldus meubel- en interieurontwerper Piet Boon over Des Bouvrie. Kunst is voor Des Bouvrie een onmisbare inspiratiebron voor zijn ontwerpen. Des Bouvrie is een gepassioneerd verzamelaar. Tijdens de avond wordt zijn verzameling besproken, waaronder werk van Schoonhoven en Erwin Olaf.

WIT | FOTOGRAFIE, KUNST, DESIGN, MODE, FILM

In het Nederlands Fotomuseum is de tentoonstelling WIT nog te zien tot en met 5 januari 2014. De kleur wit vormt het uitgangspunt voor een veelzijdige tentoonstelling waarin het publiek in aanraking komt met de verschillende betekenissen van wit. WIT is multidisciplinair, presenteert documentaire, portret- en landschapsfotografie, maar ook kunst, mode, design, architectuur, film, video en meer. Na 31 oktober is het mogelijk om op vertoon van uw FOTOGASTEN ticket de tentoonstelling WIT gratis te bezoeken.

TICKETS
FOTOGASTEN wordt gehouden in de theaterzaal van LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, 3072 MD Rotterdam. Deze locatie ligt vlak achter het Nederlands Fotomuseum op de Wilhelminapier.

Toegangskaarten kosten Ä 15,-. De kaartverkoop loopt via de online ticketservice van het Nederlands Fotomuseum: webshop.nederlandsfotomuseum.nl en Lantaren Venster:www.lantarenvenster.nl

 

Over FOTOGASTEN
FOTOGASTEN is een nieuwe reeks van het Nederlands Fotomuseum. Twee keer per jaar nodigt het museum een nationaal en/of internationale inspirator uit voor een bijzondere avond. Naast de hoofdgast worden ook belangrijke culturele figuren gevraagd om aan te schuiven. Het avondvullend programma wordt geleid door een presentator en omlijst met veel beeldfragmenten.

 

 

Nederlands Fotomuseum Openingstijden

Wilhelminakade 332 Dinsdag t/m vrijdag 10 tot 17 uur

3072 AR Rotterdam Zaterdag en zondag 11 tot 17 uur

www.nederlandsfotomuseum.nl


ander nieuws:

introduceert...

presents

shops in het arsenaal