The Waterhouse

Dit grote moderne hotel gelegen in de meest trendy wijk van Shanghai, South Bund is ontworpen door Neri & Hu in 2010. ‘The Waterhouse hotelí was oorspronkelijk een pakhuis uit 1930 dat is omgetoverd tot 19 privÈ-kamers, evenals een fitnessruimte, een restaurant, lounge en bar op het dak. Het hotel ligt naast de rivier de Huangpu en beschikt over een spectaculair uitzicht op de skyline van Pudong.

 

Het architectonische concept van Neri & Hu’s berust op een duidelijk contrast tussen oud en nieuw. Het oorspronkelijke betonnen gebouw is gerestaureerd, terwijl er nieuwe toevoegingen over de bestaande structuur werden gemaakt met behulp van Cor-Ten staal.

 

Het concept wordt uitgedrukt door middel van zowel een vervaging als een omkering van de interne en externe ruimte. Het creÎren van een licht desoriÎnterend en toch verfrissende ruimtelijke ervaring trekt gasten die op zoek zijn naar het buitengewone.

 

Dit gerestaureerde, vier verdiepingen tellende gebouw, biedt uitzicht op de rivier de Huangpu en de skyline van Pudong, dienend als een contextuele link naar de geschiedenis en de lokale cultuur.

 

Meer weten over ëThe Waterhouseí? kijk dan op: waterhouseshanghai


ander nieuws:

voor je houten vloer

Sultans of Swings

shops in het arsenaal