Van der Gang Watches nieuwkomer in Het Arsenaal

“Rust in beweging, daarmee wordt een horloge een Van der Gang.”

watches Van der Gang in Het Arsenaal

Op de eerste etage van Het Arsenaal, tussen Bron Boutique en Uipkes Houten Vloeren in, is de nieuwe winkel van het Friese Van der Gang Watches gevestigd. De brandstore in Het Arsenaal is de tweede Nederlandse vestiging van het bedrijf en past qua uitstraling en allure goed bij het zeer exclusieve horlogemerk. Van der Gang Watches is ontstaan uit Exakt Fijnmechanika, een bedrijf dat is opgericht in 1990 en hoogwaardige, zeer nauwkeurige producten ontwikkelt en fabriceert onder andere ten behoeve van ruimtevaart, uurwerkindustrie, medische- en laboratoriumtechniek. Eigenaar Wybe van der Gang heeft altijd een passie gehad voor mechanische uurwerken en techniek in compacte vorm. Al bij de oprichting van Exakt Fijnmechanika speelde hij met de gedachte om een eigen horloge te ontwikkelen. Door de groei van het bedrijf is de mogelijkheid ontstaan in machines en apparatuur te investeren die ook in de uurwerkfabricage worden toegepast.

Rust in beweging, daarmee wordt een horloge een Van der Gang. In een prachtig monumentaal pand in Dokkum is alles gericht op de perfecte combinatie van vormgeving en techniek. De filosofie van ‘Van der Gang Watches’ draait om het creëren van uurwerken met een uitgebalanceerd ontwerp waarin niets overheerst. Nauwkeurige technieken in combinatie met hoogwaardige materialen, zonder concessies, maken dat er aandacht wordt besteed aan ieder detail.

Horloge uit de VLIEGER collectie (heren): 20044BA-T
Horloge uit de VLIEGER collectie (heren): 20044BA-T

 

Perfectie voor liefhebbers

Dankzij onze achtergrond in de fijnmechanica past Van der Gang Watches kennis en technieken toe die gebruikt worden in de fijnmechanische industrie. Hierdoor is ‘Van der Gang Watches’ innoverend en vernieuwend binnen de ‘traditionele’ wereld van de horloge industrie. Het productieproces speelt zich geheel in Dokkum af. Hier worden jaarlijks zo’n 150 horloges geproduceerd voor liefhebbers over de hele wereld.

Gelimiteerde oplage

Naast het eigentijdse design en de luxe afwerking kenmerken horloges van ‘Van der Gang Watches’ zich met exclusiviteit. Ieder horloge wordt in een gelimiteerde oplage gemaakt, waarbij de oplagen per model variëren. Een Van der Gang horloge is er dus nooit een van velen. Ieder exemplaar krijgt de aandacht die het verdient. Alleen op die manier is het hoogst haalbare mogelijk.

Van der Gang Watches in Het Arsenaal

Herencollectie

De herencollectie van Van der Gang Watches bestaat uit rvs en roségouden horloges. Elk model heeft een geheel eigen karakter en wordt genummerd en gegraveerd uitgegeven in een gelimiteerde oplage. In roségoud is de oplage kleiner dan die van hetzelfde model uitgevoerd in staal. De fraai gedecoreerde uurwerken zijn volledig zichtbaar door het grote saffieren glas aan de onderzijde.

http://www.vandergangwatches.nl/
Horloge uit de damescollectie: 20011M

Damescollectie

De damescollectie, gekenmerkt door eenvoud en uitstraling, bestaat bij Van der Gang Watches uit modellen die worden uitgegeven in beperkte oplagen. De harde roestvast stalen of roségouden kast omlijst een mechanische automaat en opgebouwde complicatie met zowel dag als maand- en datum aanduiding. Het gedecoreerde uurwerk is door de saffierglazen onderzijde prachtig te zien. Door een breed scala aan handgemaakte horlogebanden zijn verrassende persoonlijke combinaties mogelijk.

Brandstore

Van dinsdag tot en met zaterdag ben je van harte welkom bij de Van der Gang Brand Store in Het Arsenaal. In de Van der Gang Brand Store vind je onze laatste collectie horloges én de service die hierbij hoort. Exclusieve modellen, diverse accessoires en advies op maat in een ontspannen setting. De Brand Store is gevestigd op de eerste etage en je wordt hier hartelijk ontvangen door persoonlijk adviseur Barend Cox. Hoewel Van der Gang Watches veelal op bestelling produceert is de aanwezige collectie direct leverbaar. Daarnaast kun je hier terecht voor bestellingen, het verwisselen van horlogebanden en sluitingen én het inplannen van een servicebeurt.

Ben je benieuwd naar het verhaal van ‘Van der Gang Watches’ of wil je meer weten over onze collectie? Vraag dan hier onze brochure aan of plan direct een afspraak in voor een bezoek aan onze Brand Store.

 

Na het afronden van zijn opleiding aan de Leidse instrumentenmakers School (1990) richt Wybe van de Gang zijn eigen bedrijf op: Exakt Fijnmechanika. Met zijn passie voor precisieproducten wordt het bedrijf al snel een internationale speler op het gebied van de kleinst mogelijke productietechnieken en levert producten aan onder andere de lucht- en ruimtevaart èn medische industrie. Netvliesoperaties bijvoorbeeld, worden uitgevoerd met onderdelen van Exakt Fijnmechanika.
Wybe van der Gang

ander nieuws:

Nazomeren met BRON

Kerstmenu

shops in het arsenaal